мајмун | Кафе пауза

17 фотографии кои никој не може да ги разбере нити пак да ги објасни

Овие 17 слики, се чудни, глупави и нема никакво објаснение за нив.

Експеримент во кој децата не успеале да го надмудрат мајмунот

Експеримент кој требало да ги покаже недостатоците на образовниот систем, односно дека децата не ги учат секогаш вистинските работи на училиште и затоа треба да се дебатира.

Мајмунска работа: Погледнете како еден човек останал без својот појадок

Судејќи според она што се случува на оваа снимка, мајмуните изгледа не ѝ придаваат многу значење на Дарвиновата теорија и воопшто не се грижат за фактот што нивниот далечен роднина, човекот, е многу поинтелигентен.

Најмалото мајмунче во светот

Со тежина од околу 100 грама, џуџестиот мармозет се смета дека е најмал од мајмунските видови во светот.

Тажна приказна за една жена-дрво во Мадагаскар

Пред стотици години, во Мадагаскар живела една прекрасна жена-дрво баобаб, која ги гледала и одгледувала сите жители на шумата. Но, еден ден доаѓаат луѓето...
Датум: 19 јул 2013
, Автор:

Анимирано филмче: Монахот и мајмунот

Едно посветено момче по име Рагу е испратено од неговиот учител да ја исполни последната задача за да стане монах.

Мајмун зема сок од автомат, но не си го заборава ни кусурот

Мајмунот од ова видео знае да ги цени парите и да ги задоволи своите потреби.
Датум: 18 јун 2013
, Автор:

Мајмунот што стана претседател

Студиото за анимација „3dar studio“ направило еден интересен кус филм насловен како „Shave It“. Во кусото филмче станува збор за еден интересен мајмун кој ќе најде машинка за потстрижување.

Неколку факти кои ќе ве насмеат и расположат

За многу кус момент вие сте биле најмладиот човек на светот.
Датум: 10 мар 2013
, Автор:

Слатки животинки нацртани на камења

Италијанската артистка Ернестина Галина имала чувство за уметност уште како дете, но бидејќи нејзиното семејство никогаш не ја охрабрило да ги развива нејзините таленти...

Мајмуни уживаат во топла бања

Јапонските макаки мајмуни секоја зима се спуштаат од стрмните карпести планини и доаѓаат во оваа бања на отворено за да ги поминат зимските денови во многу поудобен амбиент.

Мајмунска орхидеја

Орхидеја чиј цвет многу потсетува на лице на мајмун...