11 април 2013 | Кафе пауза

И познатите прават смешни гримаси

Зад совршено насмеаното лице, тие се сепак само луѓе со емоции, реакции и гримаси.

Детските сфаќања за љубовта

Нивните сфаќања се подлабоки отколку што можете да претпоставите...

Топ музички хитови за 2013 година

Ова се 10 песни кои станаа апсолутни хитови во 2013 година...

Мајмунот што стана претседател

Студиото за анимација „3dar studio“ направило еден интересен кус филм насловен како „Shave It“. Во кусото филмче станува збор за еден интересен мајмун кој ќе најде машинка за потстрижување.

Парфем креиран од 1.400 други парфеми

Можете ли да замислите како тој би можел да мириса?

Сакате ли да преспиете во птичјо гнездо?

Артистот Џејсон Фен од Калифорнија дизајнира и создава птичји гнезда, во кои луѓето можат да преноќат. Гнездата се направени од гранки собрани од локалните шуми, а достапни се за купување.

Креативна уметност во чинија

Хонг Ји е талентирана уметница и архитектка од Малезија чиј последен проект е серијата уметнички дела направени од храна, кои ги изработувала секој ден.