машина | Кафе пауза

Одличен трик како да го исчистите филтерот од машината за перење

Алис Констејбл од Америка го сподели на Фејсбук начинот на кој најефикасно ја чисти машината за перење. Овој трик е особено корисен за да спречите протекување вода од филтерот до подот.

Како правилно и темелно да ја исчистите машината за миење садови?

Како еден од најчесто користените апарати во вашата кујна, на машината за миење садови веројатно ѝ треба темелно чистење, особено ако никогаш порано не сте го направиле тоа.

Еве зошто треба да ставите сад со оцет во машината за миење садови

Белиот оцет е неопходен во секоја кујна, бидејќи може да се користи за многу работи во домаќинството.

Зошто вашите садови остануваат валкани и по миењето во машината за садови?

Миењето садови во машината за миење садови не е толку едноставно затоа што несоодветното редење на садовите може да предизвика тие да останат валкани, но и да се оштетат.

Применете го овој трик при користењето на машината за миење садови за да го спречите насобирањето маснотии

Стручните лица препорачуваат да го користите овој трик за машината за садови подолго да ви трае.

Што ќе се случи ако во полна машина со алишта ставите алуминиумска фолија во форма на топка?

Алуминиумската фолија има моќ да го ослободи статичкиот електрицитет од вашите алишта, да ги сочува и да ги омекне.

Зошто не смеете да ги сушите алиштата во вашиот дом во текот на зимата?

Како што сувиот воздух не е добар за работата на белите дробови, така и претераната влага во воздухот што го дишете може многу да ви наштети.

Алтернативни употреби на машината за миење садови

Што друго би можеле да перете во машината за миење садови?

Зошто е убаво да имате машина за шиење во својот дом?

Иако ви се чини како голема инвестиција, причините за купување на машина за шиење се целосно легитимни. Еве само мал дел од нештата кои можете да ги направите, а кои веруваме ќе ви ја разбудат желбата за еден малку покреативен шопинг.

Тастатура во форма на ретро дактилографска машина

На оние кои се носталгични за минатото, новата „Qwerkywriter“ тастатура ќе им го освои срцето.