Доколку сакате вашите цвеќиња да траат подолго, чувајте ги во млака вода

Секој сака цвеќето во вазната да трае што подолго, пред сè затоа што тоа го разубавува просторот.

10 минути до повитки нозе: Ослободете се од дебелите листови

Доколку имате дебели листови и сакате да се ослободите од нив за нозете да ви бидат повитки, додајте ја оваа едноставна 10-минутна вежба во вашиот распоред.

Фантастични тридимензионални цртежи кои скокаат надвор од листот на тетратката

15-годишниот артист Жуо Карвајо, попознат како J Desenhos се занимава со една навидум едноставна, но всушност многу интересна уметност.
Датум: 13 ное 2014
, Автор:

Како би изгледал Фејсбук испечатен на хартија?

Едно истражување направено врз 2.000 Британци открива дека во просек секој корисник на Фејсбук објавува по еден статус дневно, со просечна должина од 2 реда.

Зошто лисјата паѓаат?

Опаѓањето на листовите е појава позната како абцисија и за едногодишните растенија тоа е нормална појава.

10 најубави есенски дестинации низ светот

Есента е волшебна и нуди огромен број предели и градови кои можете да ги посетите и да уживате во нивната природа. Ова е листа на 10-те најубави од нив.

Совети за одгледување собни растенија – Фикус

Во родот Фикус припаѓаат убави, многубројни и разновидни видови со декоративни карактеристики кои се одгледуваат и во домот...

Совети за одгледување собни растенија – Oлеандер

Олеандерот е зелена балконска или собна билка, која со своите цветови секогаш нè потсеќа на топлите летни Медитерански денови...

Совети за одгледување собни растенија – Дифенбахија

Дифенбахиите се декоративни билки, кои се погодни за еднолични топли простории. Растенија кои сакаат топлина и го красат секој дом...

Совети за одгледување собни растенија – Дрво на животот

Дрвото на животот е елегантна билка со преубави листови, изгледа доста декоративно и го украсува секој простор.

Совети за одгледување собни растенија – Филодендрон

Неколку корисни совети за вашиот Филодендрон: каде да го чувате, како да го храните и колку да го наводнувате.
12