12 ноември 2011 | Кафе пауза

Гумени танцувачи низ руските улици

Рускиот фотограф Витали Соколовски ги лови акробатските движења на неверојатно еластичните танцувачи, додека тие наводно ги извршуваат нивните секојдневни активности, облечени во обична облека.

Зошто лисјата паѓаат?

Опаѓањето на листовите е појава позната како абцисија и за едногодишните растенија тоа е нормална појава.

Колку чавки, толку петки

Секоја година, во текот на есента, илјадници птици од видот сколовранци прават спектакуларно танцувачко шоу на небото, формирајќи магични форми во небесната широчина додека се во лет...