Фантастични тридимензионални цртежи кои скокаат надвор од листот на тетратката

15-годишниот артист Жуо Карвајо, попознат како J Desenhos се занимава со една навидум едноставна, но всушност многу интересна уметност. Тој ги искривува сините линии кои ги исцртува на обичен бел лист во неговата тетратка, а потоа додава сенки за да ги комплетира цртежите. Резултатот се карактери и облици кои изгледаат како да скокаат надвор од листот, па дури и надвор од тетратката. Овој млад уметник поседува навистина голем талент. Погледнете ја галеријата со неговите необични, но моќни 3Д дела.

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар