кошмар | Кафе пауза

Книгата за која Стивен Кинг вели дека е вистински кошмар

Стивен Кинг вели дека оваа книга е вистински кошмар, но со многу оригинална приказна која нема да можете да ја извадите од главата толку лесно.

Кошмарот што го имате најчесто според вашиот хороскопски знак

Кошмарот е на некој начин манифестација на стравовите или анксиозноста што ги имате.

Оваа грешка пред спиење може да ви предизвика ноќни кошмари

Решението за добар и лесен сон и ноќ без кошмари е всушност доста едноставно.

Науката открива: Луѓето кои имаат кошмари се покреативни

Едно неодамнешно истражување открило дека луѓето кои имаат кошмари се покреативни и имаат побогата фантазија додека се будни за разлика од оние кои спијат мирно.

8 работи кои сигурно не сте ги знаеле за соништата

Постојат многу работи за сонувањето кои само мислиме дека ги знаеме. Ова се неколку интересни и малку познати факти и митови за соништата.
Датум: 01 мар 2014
, Автор:

10 интересни мексикански суеверија

Верувале во суеверија или не, интересно е да се прочитаат овие 10 мексикански нешта, во кои овој народ силно верува.

Морничави нарушувања на спиењето

Кога границите на фазите од спиењето ќе се изместат, сонот може да биде навистина застражувачки.

Најчестите психолошки нарушувања

Погледнете ја оваа кратка листа на најчестите психолошки нарушувања и размислете дали можеби сте забележале некои симптоми кај вас или кај некој ваш близок...

Петте нешта кои најчесто ги сонуваме

Какви емоции криете зад вашите соништа?
Датум: 07 сеп 2010
, Автор: