Викенд предизвик: Пронајдете ја верверичката скриена во есенските лисја

Денес решивме да ве предизвикаме со една весела загатка каде што треба да пробате да ја пронајдете верверичката која се крие во есенските лисја. Дали сте спремни?

Загатка: Можете ли да ја пронајдете скриената кацига меѓу моторите?

Дали ќе ја пронајдете за помалку од 38 секунди? Ве предизвикуваме!

Предизвик за оние со око соколово: Можете ли да го пронајдете прстенот во оваа градина?

Креаторите на оваа загатка тврдат дека просечното време е една минута и половина, а рекордот е 20 секунди. Дали вие можете да бидете побрзи?

Загатка: Пронајдете го бројот кој е наопаку

Во оваа загатка треба да пробате да го пронајдете единствениот број кој е наопаку. Дали ќе успеете?

Дали можете да ги најдете сите: Колку пчели има на цртежот?

Унгарскиот уметник Дудолф има нова задача за вас. Погледнете го цртежот и обидете се да изброите колку пчели има на него. Дали ќе успеете да ги изброите сите?

Загатка: Дали можете да ја пронајдете пчелата кралица помеѓу нејзината колонија?

Нова загатка кружи низ социјалните мрежи и ги предизвикува луѓето да ја пронајдат пчелата кралица која се крие помеѓу нејзината колонија.

Загатка: Дали можете да ја пронајдете буквата што се разликува во оваа низа?

Загатките се одлични за да ги проверите вашиот вид и вашата концентрација, но на забавен начин.

Загатка: Дали можете да ги пронајдете разликите помеѓу овие две слики за помалку од 1 минута?

Овие две слики на прв поглед излгедаат идентични, но ако ги погледнете поблизу, можете да забележите некои разлики.

Предизвик: Пронајди го изгубениот прстен во градината

Прошетајте со погледнот низ оваа градина и пробајте да го пронајдете изгубениот прстен. Оваа загатка многумина не можеа да ја решат, а дали вие ќе успеете? Прстенот се крие околу многуте моркови!

Дали ќе го пронајдете парот што се разликува од останатите за помалку од 10 секунди?

На оваа илустрација има 30 парови. Секое момче ја запросува својата девојка, но еден пар се разликува од останатите. Вашата задача е да го пронајдете парот колку што е можно побрзо.

Дали можете да го забележите мистериозното лице помеѓу овие две куќи?

Оваа фотографија од мистериозното лице кружи низ социјалните мрежи и е направена на 31 јули. Некои луѓе велат дека тоа е добар знак и дека изгледа како девојка со брановидна коса. Други не можеле да го пронајдат лицето дури еден час.

Предизвик за филмските фанатици: Пронајдете ги 30-те наслови на филмски класици кои се кријат во оваа слика

Оваа загатка ќе го тестира вашиот мозок, а исто така ќе ви даде и инспирација за вашата следна филмска вечер.