09 март 2021 | Кафе пауза

Како јадењето ориз им помага на Јапонците да живеат толку долго?

Оризот не служи само како гарнир, туку има многу придобивки за вашето тело.

3 хороскопски знаци што треба да останат сингл оваа година

Ако припаѓате на еден од овие хороскопски знаци, ѕвездите ве советуваат оваа година да ја поминете сами, а еве и зошто.

Проѕевање, кивање, икање: На кој начин се брани телото и од што?

Телото ве штити од микроби, болка, влага. Некои од начините на одбрана се пријатни, а некои се непријатни, но од што ве брани телото?

Појадок или брз ручек со палента

Јадењето квалитетен и нутриционистички богат појадок навистина вреди. Покрај тоа што ќе ве наполни со енергија за целиот ден, тоа ќе ве спречи да грицкате глупости пред ручек.

Загатка: Дали можете да ја забележите малата мравка како шушка низ ѓубрето?

Дали можете да го направите тоа за помалку од 48 секунди?

Знаци кои покажуваат дека не знаете како да се справите со емоциите

Понекогаш ги замолчуваме и потиснуваме емоциите од срам и страв од она што другите ќе го кажат, понекогаш мислиме дека последиците од изразувањето емоции се премногу големи, а понекогаш е полесно да молчиме и да го игнорираме она што се случува во нас отколку да зборуваме гласно за то

Прекрасно езеро со илјада острови кое нема лесно да го лоцирате на мапата

Дури и познатиот руски писател Максим Горки најде засолниште тука откако избега од политички проблематичната Москва во 1905 година. Се заљубил во местото, а за тоа сведочат неговите писма до неговата поранешна сопруга во кои тој вели дека тоа е „убаво како во бајка“. Заклучок: толку

Како е да се биде во врска со човек кој веќе има деца?

Иако истражувањата покажуваат дека оваа група мажи се смета за поспремна за посветеност, децата и поранешните партнери можат да ја направат врската многу тешка, а понекогаш дури и да ја уништат.