Зошто вината е бесцелна емоција и како да ја надминете?

Поголемиот дел од вината што ја чувствуваат луѓето воопшто не е резултат од ужасните нешта што ги направиле.

Зошто луѓето кои преживеале траума се емотивно затворени?

Блокирањето и избегнувањето на емоции може да биде успешно, но само на краткорочен план.

Од сосема поинаков аспект: Дали љубовта е емоција?

Емоциите доаѓаат и си одат, понекогаш траат само неколку секунди, а ретко кога повеќе од еден час.

Никогаш не се извинувајте за тоа што сте девојка која го следи срцето наместо разумот

До девојките кои сакаат безусловно, кои постојано даваат без да очекуваат ништо за возврат и кои без срам ги носат срцата на своите ракави.

Ти се восхитувам, значи подобро те сакам!

Восхитот е комплексна емоција и не може да ја чувствуваме за задникот или за усните, т.е. можеме, но тоа не е восхитување, туку тоа е хормонско воодушевување.

Имајте ги овие работи на ум кога ќе се заљубите

Не дозволувајте мозокот да ви се претвори во каша и да ви истече низ ушите.

Викенд книга: „Светот не е фабрика за исполнување желби“

„На овој свет немаш шанса да избираш дали ќе бидеш повреден, но имаш шанса да одбереш кој ќе те повреди.“

Фотографии кои докажуваат дека очите се навистина прозорец на душата

Фотографии кои ќе ве допрат и очи кои никогаш нема да ги заборавите...

Што би се случило ако цел свет изгуби глава?

Што ако сите луѓе во светот останат без својата глава? Дали во таков обезглавен свет би можел да опстане единствениот човек кој сè уште држи нешто на своите рамена?
Датум: 12 фев 2014
, Автор:

Алиша Кис го смени текстот на нејзината песна на инаугурацискиот бал во „Obama’s on Fire“

Со голема грациозност, емоција и моќ, Алиша го прослави вториот претседателски мандат на Обама.

Од што најмногу се плашат хороскопските знаци?

Стравот е најефикасната и најнехумана емоција којашто управува со луѓето и останатите живи суштества. Кои се вашите најголеми стравови?

Повредено женско его vs. повредено машко его

Стереотипно за момците е тоа што најчесто болката кај нив има контраефект и ја лечат со поизразена агресивност или студеност, а можеби и глумење извесна рамнодушност и незаинтересираност. А мислите дека е така и кога се сами?
Датум: 07 окт 2012
, Автор:
12