25 април 2018 | Кафе пауза

Оваа девојка била сексуално нападната на улица, но нејзиниот напаѓач не знаел важен детаљ за неа

26-годишната билдерка и тренерка Лијана Кар била во посета на Даблин, Ирска пред една недела. За жал, нејзиното искуство не било целосно позитивно.

Што сè открива обликот на челото за вашиот вистински карактер?

Како обликот на нечие чело може да ви помогне полесно да го разберете неговиот карактер?

Зошто луѓето кои преживеале траума се емотивно затворени?

Блокирањето и избегнувањето на емоции може да биде успешно, но само на краткорочен план.

Випасана: Брутална, но просветлувачка 10-дневна тишина

Како би се справиле 10 дена без телевизија, телефон, читање или пишување, без контакт со луѓето кои ги гледате постојано?

9 примени на лимонот во третманите за здравје и убавина

Ако сметате дека лимоните се само за десерти и освежителни пијалаци, тогаш се надеваме дека ќе ви го промениме мислењето.

Кои се најголемите слабости во работата на секој хороскопски знак?

Кој хороскопски знак има најголемо его што не може да го контролира ниту на работа, а кој е премногу самокритичен во однос на сè што прави?

Виолетов шешир: Поучна приказна за сите жени

Жените отсекогаш имале проблем кога се гледале себеси во огледало.

Креативни стрипови со неочекуван и понекогаш мрачен крај

Двајцата пријатели Чоу Хон Лам и Рој Ли веруваат дека добрите и забавни стрипови не секогаш мораат да имаат дијалози.

Експертите откриваат: Колку време им е потребно на жените за да се вљубат?

Точното време кое ѝ е потребно на една жена да се вљуби може да зависи од неколку фактори.