дневник | Кафе пауза

9 нешта за коишто сите девојки од 90-тите пишуваа во своите дневници

Вашиот прв дневник сигурно бил преполн со тајни и мисли што сте сакале да си ги чувате за себе (сите знаеме дека читањето туѓ дневник е најстрого забрането).

Неколку причини зошто треба да водите булет-дневник

Секојдневните обврски често од нас бараат да водиме дневник или планер, особено доколку не сме добри со паметењето на задачите и обврските.

Вистинската разлика помеѓу мажите и жените

Би сакале да кажеме дека би се изненадиле од тоа што ќе го прочитате, но сигурни сме дека веќе многу добро го знаете ова!

Не заборавајте ја вашата вредност: 8 начини подобро да се грижите за себеси

Еден од најдобрите начини да ја зголемите својата самодоверба е да практикувате подобро да се грижите за себе.

6 причини поради кои треба да почнете да пишувате дневник

Веројатно не можете да се сетите кога последен пат сте напишале нешто само за своја душа. Пишувајќи се запознавате себеси, а ние ви нудиме уште 6 причини за да почнете да ги исполнувате овие магични страници.

Како да го искористите слободното време со пријателките ова лето?

Како да не го минете залудно ова слободно лето, истовремено креирајќи прекрасни и незаборавни спомени од вашето дружење?
Датум: 03 јул 2014
, Автор:

Совети за оние кои мислат дека не знаат да пишуваат – еве како да ја совладате оваа техника

Секој има потенцијал за пишување само што некој одбира да не го развие.
Датум: 20 мај 2014
, Автор:

Разликата меѓу мажите и жените

Оваа кратка приказна точно ја илустрира разликата во начинот на размислување помеѓу мажите и жените.
Датум: 08 апр 2014
, Автор:

Корисни совети за водење дневник

Водењето дневник е одлично за искажување на своите мисли и чувства, забележување на случките во текот на денот, па дури и за пишување поеми или кратки раскази.

Моќта на пенкалото: 5 научни причини да пишувате повеќе

Различни форми на пишување покажале ефекти како подобрување во учењето, намалување на анксиозноста, полесно справување со траума...

Цитати од дневникот на Курт Кобејн

Харизматичниот рокер ја разголува својата душа кажувајќи како гледа на светот околу себе...

Благодарноста го разубавува животот

Едно од најубавите чувства кое ги прави луѓето среќни и може да го промени односот спрема животот е благодарноста, вели едно американско психолошко истражување.
12