3 работи што треба да ги проверите на амбалажата ако сакате да се храните здраво

Нездравата храна е голем проблем и не само што може да се здебелите туку и негативно влијае на здравјето на кардиоваскуларниот систем.

Зошто свежиот леб се продава во хартиени кеси?

Конечно е разјаснета мистеријата зошто еден леб е спакуван во хартиена, а друг во пластична амбалажа.

Креативна амбалажа што го покажува негативното влијание на цигарите врз вашите заби

Ефектите од пушењето се сериозни и тие може да нанесат штета речиси на секој орган во телото.

Погледнувајте го знакот на дното на амбалажата! Дознајте која пластика ве труе!

Секоја пластична амбалажа не е наменета за повеќекратна употреба. Некои шишиња треба да се употребат еднаш и потоа да се фрлат.
Датум: 23 апр 2015
, Автор:

5 кујнски трикови кои ќе ви го променат секојдневното искуство

Дали губите премногу време готвејќи? Можеби овие неколку трикови можат да го променат тоа.
Датум: 07 окт 2014
, Автор:

Интересни илустрации инспирирани од старите реклами

Серија илустрации инспирирана од старите реклами и амбалажи на производите од 50-тите години на минатиот век...

Креативни пакувања – мамка за купувачите

Амбалажа за 100 отсто зголемена продажба:)
Датум: 26 сеп 2012
, Автор:

Како да ги читате нутриционистичките факти на амбалажата од производите?

Иако најдобар начин да се контролира внесувањето храна во организмот е читањето на нутриционистичките факти напишани на амбалажата од производот, сепак ретко кој го прави тоа.

Врвно дизајнирани амбалажи на продукти

Ова се примери за оригинално замислени амбалажи на продукти, кои сигурно успеале да им донесат многу добар профит на компаниите.

Прекрасно дизајнирани шишиња за вотка

За да правиме разлика помеѓу многуте различни брендови вотка на пазарот, производителите се трудат да бидат креативни во дизајнирањето уникатни и креативни шишиња за кои се фрлаат големи пари.
Датум: 12 авг 2011
, Автор:

Првите шишиња на Кока-кола

Компанијата „Кока-кола“ го прослави својот 125-ти роденден, со пуштање во продажба на неколку од најстарите Кока-кола шишиња. Најстарото е од 1899 година...

Газирани пијалаци со марихуана

Седите во кафуле, не ви текнува што сакате да се напиете, кога, келнерот ви вели дека на менито имаат нова понуда на пијалаци кои го подигнуваат расположението...
Датум: 13 мај 2011
, Автор:
12