07 октомври 2014 | Кафе пауза

Народен лек од нашите баби за лечење астма, бронхитис, кашлица и проблеми со белите дробови

Проблемите со белите дробови можат да бидат предизвикани од разни инфекции, но и од други фактори, како алергии, и секако – од пушењето.
Датум: 07 окт 2014
, Автор:

Само еден поглед на овој цртеж од 1888 ќе ви каже каква личност сте

Се работи за цртеж кој кружи повеќе од 100 години под различни имиња, но последниве денови повторно се рашири на социјалните мрежи.
Датум: 07 окт 2014
, Автор:

5 кујнски трикови кои ќе ви го променат секојдневното искуство

Дали губите премногу време готвејќи? Можеби овие неколку трикови можат да го променат тоа.
Датум: 07 окт 2014
, Автор:

ТВ серија: Како да се извлечеш неказнет за убиство (How to Get Away with Murder)

ТВ серија за моќна адвокатка и нејзината вмешаност во едно мистериозно убиство...

Валентино, колекција пролет/лето 2015

Оваа романтична, артистичка и прекрасна колекција се издвојува по својата едноставност.

Како да направите некој да се чувствува многу паметно?

Психологот Гречен Рубин вели дека ги дава овие совети не за да манипулирате со другите, туку за да направите тие да се чувствуваат убаво поради придонесот што го даваат на темата на којашто разговарате.

Скандинавски дом со елементи во индустријален стил

Станува збор за нетипичен скандинавски дом. Самиот простор е отворен и светол, благодарејќи на огромните прозорци, високиот таван и паметниот дизајн.

5 нешта кои среќните луѓе секојдневно ги прават

Резултатите покажале дека среќните луѓе секојдневно ги прават следниве 5 мали одлуки кои ја подобруваат нивната добросостојба...

Мултимедијалнa изложба „Патување низ историјата на Џезот“ во организација на Македонски Телеком и Т-Мобиле Македонија

Од 7-ти до 19-ти октомври, во иновативниот центар на Македонски Телеком кој се наоѓа на плоштадот Македонија, ќе се одржи мултимедијална изложба под името „Патување низ историјата на Џезот“.
Датум: 07 окт 2014
, Автор:

Писмо на еден татко до неговата ќерка за идниот маж, кое секој треба да го прочита

Овој загрижен татко ставил во едно писмо сè што не е во ред со планетава и меѓучовечките односи. Тој сака неговата ќерка да биде среќна...
Датум: 07 окт 2014
, Автор: