17 ноември 2016 | Кафе пауза

10 совети за привлекување нови луѓе во вашиот живот

Нема ништо подобро од запознавање на нови луѓе кои ќе не исполнат со енергија и кои ќе ни покажат нова перспектива на животот.

Животот е подарок што треба да го прифатите

Иако можеби не е онаков каков што сте си го замислувале во вашето детство, сепак, животот е убав.

Креативна амбалажа што го покажува негативното влијание на цигарите врз вашите заби

Ефектите од пушењето се сериозни и тие може да нанесат штета речиси на секој орган во телото.

Игнорирањето е најдобра одмазда: Како интелигентните луѓе ги победуваат манипулаторите?

Кога на чесен начин, со работа и труд ќе ги надминете оние амбициозните и бескрупулозните, тие ќе станат жедни за одмазда.

Најдобрите нови телевизиски драми (според фановите на жанрот)

Ако и вие сте љубителите на ТВ драми и барате нешто ново и свежо за гледање, тогаш се наоѓате на вистинското место!

5 тешки животни искуства кои ќе ве направат посилни

Нормално е тоа што сакате да се сокриете од светот кога ќе поминете низ тежок период, но наместо тоа, таквото искуство би требало да го искористите и да научите од него.

9 чудни работи што ги прави вашето тело, а не сте знаеле дека се одбранбен механизам

Нашите тела имаат бројни биолошки циклуси и системи, кои честопати е тешко целосно да се разберат.

Барајте го она што ви треба од љубовната врска, без никакво извинување!

За да имате успешен однос со партнерот, мора да знаете како да си го побарате она што ви треба.

5 знаци што покажуваат дека сте песимист

Песимизмот е особина која значително може да влијае на вашето секојдневие, па и на целиот ваш живот.

Корисни совети: Што да правите доколку падне лифтот во кој се наоѓате?

За жал, никој на овој свет не може да биде целосно безбеден.

Најдете го мажот од вашите соништа со помош на математика

Според научниците, за да го најдете совршениот партнер не треба да имате среќа, туку да ги знаете вистинските математички алгоритми.
12