Неверојатно реалистични слики

Неверојатно реалистични слики

Том Мартин е млад уметник кој користејќи акрилни бои, ги создава најзачудувачките слики. Гледајќи во нив, сигурно ќе си помислите дека тоа се фотографии, но реалноста е дека тие се слики насликани лично од авторот.

Хиперреализмот настанал од фотореализмот, кое пак како движење настанало во 70-тите години од 20-тиот век и има за цел да создава уметност која е пореална и од реалните фотографии. Хиперреалистите се обидуваат не само грубо да ја копираат фотографијата со боја, туку да додаваат нови елементи, својствени за нив, кои ги нема во оригиналот.

Дваесет и три годишниот Том Мартин е еден од најреспектираните хиперреалисти кој своите дела ги претставил на многу изложби насекаде во светот, а најмногу во галериите во Лондон и во Ротердам.

Погледнете дел од неговите феноменални дела:Неверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични сликиНеверојатно реалистични слики


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот

Поврзани содржини

  1. ACE Reply

    MNOGU VERNO

Остави коментар