Портрети врз сложувалки од флопи дискови

Британскиот уметникот Nick Gentry кој дипломирал во Central Saint Martins е автор на оваа рециклирана уметност. Старите и веќе неупотребливи флопи дискови се неговата инспирација. Тој ги реди дисковите едно до друго како сложувалка и потоа врз нив црта портрети. За овие технолошки изумрени производи вели:
.

„Флопи дискетите му пркосат на времето и продолжуваат да живеат како метафора за зголемувањето на ритамот на модерниот животен циклус, масовното производство и неповратната култура на денешницата.“.

Уметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дисковиУметност од флопи дискови


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот

Поврзани содржини

Остави коментар