Компјутерско глувче кое работи и во воздух

“Иваус„ е концепт за компјутерско глувче, кое може да работи на еден малку необичен начин. Замислата е ова глувче да може да работи на два метода, стандарден и воздушен.

Компјутерско глувче кое работи и во воздух

Компјутерско глувче кое работи и во воздух

Контролните копчиња и тркалцето се направени во форма на мали сензорски панели, а лед светло се користи за фидбек и реагира на секоја команда. Покрај необичниот дизајн и високо креативната идеја, дизајнерот се погрижил ова уникатно глувче да има перфектна ергономија т.е. одлично да прилега на раката на корисникот.

Компјутерско глувче кое работи и во воздух

Компјутерско глувче кое работи и во воздух

Проектот е предвиден, за ова глувче да се користи како замена на оптичко пенкало или да послужи како покажувач на презентации.

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар