Виолетов песок и сончева порта во карпа: Плажа за восхитување од безбедна далечина

Виолетов песок и сончева порта во карпа: Плажа за восхитување од безбедна далечина

Фајфер е тешко достапна плажа лоцирана во Биг Сур, помеѓу Сан Франциско и Лос Анџелес. Оваа песочна убавина се наоѓа под рид и е опкружена со прекрасни камени формации.

Виолетов песок и сончева порта во карпа: Плажа за восхитување од безбедна далечина

Една од карпите има пукнатина на дното и пропушта бранови и сончева светлина, создавајќи посебен ефект што фотографите го обожаваат.

Освен тоа, во северниот дел на плажата може да најдете и песок прошаран со виолетови тонови, благодарение на школките што се наоѓаат во околните карпи.

За жал, не се препорачува да пливате бидејќи морето е студено и полно со силни струи, а дното е карпесто. Па, така, останува да ѝ се восхитувате на оваа плажа од далеку.

Виолетов песок и сончева порта во карпа: Плажа за восхитување од безбедна далечина

Виолетов песок и сончева порта во карпа: Плажа за восхитување од безбедна далечина

Виолетов песок и сончева порта во карпа: Плажа за восхитување од безбедна далечина

Виолетов песок и сончева порта во карпа: Плажа за восхитување од безбедна далечина

Погледнете го ова прекрасно езеро со илјада острови кое нема лесно да го лоцирате на мапата.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар