Стрипови кои ни покажуваат како е да се живее со социјална анксиозност

Стрипови кои ни покажуваат како е да се живее со социјална анксиозност

Социјалната анксиозност, која е една форма на генерализирано нарушување на анксиозноста, може да ги направи дури и најзабавните социјални настани да изгледаат како измачување. Состојбата која влијае на повеќе од 15 милиони луѓе се класифицира како интензивна неудобност која се јавува во текот на социјалните интеракции. Исто така често може да предизвика неосновани чувства на осуда или срам од другите.

Забава

Одење на забава

Во реалноста е уште полошо. За оние кои не се соочиле со ова нарушување разбирливо е потешко да сочувствуваат со некој кој секојдневно има вакви проблеми. Илустрациите во продолжение совршено ја прикажуваат вистинската реалност, наспроти реалноста на оние кои страдаат од социјална анксиозност.

Излегување во бар

Излегување во бар

Во ресторан

Одење во ресторан

Средба со познаник

Средба со познаник

Ѕвонење на телефон

Одговарање на телефонски повик

Враќање дома

Враќање дома


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Поврзани содржини

Остави коментар