Овие совети ќе ви помогнат полесно да ги прифатите луѓето и ситуациите онакви какви што се!

Овие совети ќе ви помогнат полесно да ги прифатите луѓето и ситуациите онакви какви што се!

Прифаќањето на животот онаков каков што е една од клучните работи за среќен, задоволен и исполнет живот. Во тој случај, станувате свесни за тоа дека:

Овие совети ќе ви помогнат полесно да ги прифатите луѓето и ситуациите онакви какви што се!

  • Страдањето настанува кога некој не ги прифаќа луѓето и ситуациите какви што се.
  • Прифаќањето ја намалува болката и страдањето што произлегува од недостатокот на прифаќање.
  • Преку прифаќање на светот таков каков што е, човек може точно да се справи со животните предизвици.

Прифаќањето на ситуациите и луѓето какви што се ни овозможува да го видиме светот јасно и прецизно. Тоа може да ни помогне да се однесуваме кон себе со поголемо сочувство, да паузираме, да размислуваме и да ја анализираме нашата болка. Еве на кој начин вашата промена може да започне уште денес.

1. Признајте кога се борите со некого или нешто во вашиот живот.

2. Идентификувајте со што (или со кого) се борите.

3. Истражувајте ја динамиката на конфликтот помеѓу тоа каква би била вашата идеална ситуација или интеракција наспроти она што навистина се случува.

4. Не занемарувајте ги непријатните чувства кои се појавуваат во текот на целиот процес.

5. Сфатете и прифатете го она што можете и што не можете да го промените во вознемирувачката ситуација.

6. Разберете дека вашето прифаќање на ситуацијата или личноста нема да ја промени реалноста, но ќе ви овозможи да се свртите и да почнете да се движите во вистинската насока.

7. Размислете за стратегии и решенија кои ќе ви овозможат да се оддалечите од токсичните ситуации и луѓе.

Откако ги прочитавте овие совети, можеби ќе сакате да прочитате и зошто првиот чекор кон промената се состои во прифаќањето на реалноста онаква каква што е.

Извор: themindsjournal.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар