Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Дали знаевте дека бебињата бувови спијат на стомакот и со лицето надолу бидејќи нивните глави се премногу тешки? Сè додека не станат доволно големи, овие мали птици имаат алтернативно решение за спиењето. Тие легнуваат на стомаците и ги свртуваат главите на страна пред да летаат во земјата на соништата.

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Тие секогаш спијат на гранките од дрвјата и не паѓаат благодарение на еден дел од нивниот грб наречен халукс кој ги задржува на гранката додека не ја свиткаат ногата. Еден новинар неодамна открил како спијат и во еден вирален твит тој сподели слика од був кој дреме на стомакот исто како и луѓето. Бебињата бувови не спијат многу долго, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас.

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Фотографии од бебиња бувови кои спијат со лицето надолу, а кога ќе се разбудат изгледаат како многумина од нас

Прочитајте и за зајчето без уши кое изгледа како бебе лав.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар