13 моменти од романтичните комедии што нам никогаш нема да ни се случат

Ах, романтични комедии, совршен приказ на вистинскиот живот и вистинската љубов. Не. Вистината е дека филмовите ни ги „испраа“ главите и ни наметнаа големи очекувања од љубовта кои, за жал, никогаш нема да се исполнат. Со полно право можеме да го мразиме Холивуд и да фрламе со бонбоните по телевизорот (ако некој е доволно луд или тажен за да го прави тоа) поради овие 13 ситуации.

1. Кога се појавува во последен миг за да ви каже дека ве сака…

1-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Во вистинскиот живот, останувате сами, плачејќи во тоалетот додека сите други се бакнуваат.

2. Кога најдобриот пријател на вашиот сопруг се појавува и ви признава дека е заљубен во вас…

2-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Никогаш немаше да истрчате и да го бакнете. Не, нема шанси! Ќе му кажевте дека сте поласкани, но дека тоа е несоодветно однесување и ќе му ја затворевте вратата (или барем така би го навеле вашиот сопруг да мисли).

3. Изгледате секси додека се бакнувате на дождот…

3-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Секако дека луѓето и во вистинскиот живот се бакнуваат на дожд, но маскарата си тече, косата изгледа ужасно, а и тој не е нешто подобар.

4. Кога ги тргате очилата и наеднаш сите се вртат по вас…

4-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Одлична порака Холивуд! Немаме друг коментар на ова.

5. Кога се заљубувате во личноста што ја мразите…

5-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Сте имале причина зошто ја мразите оваа личност и сега наеднаш не ја мразите? Постои причина зошто не сте се сложувале и зошто сте се мразеле. Двајца луѓе кои се згодни можат да се мразат и да не се заљубат. Во ред е.

6. Комуницирате со маж од друго време преку поштенско сандаче преку кое си праќате писма…

6-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Нема што да се објаснува овде.

7. Да се преправате дека сте друга личност и кога луѓето околу вас ќе дознаат, тие не се воопшто лути…

7-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Знаете како кога нешто ќе згрешите луѓето околу вас стануваат лути? Е па ова е многу, многу полошо.

8. Кога сте проститутка, се заљубувате во клиент и живеете среќно до крајот на животот…

8-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Колкави се шансите ова да се случи? Никакви. Ама баш никакви.

9. Кога ја наоѓате вашата сродна душа додека купувате ракавици…

9-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Секому му се потребни ракавици во зима, а богами и сродна душа…

10. Кога ја изразувате љубовта во јавност на најчудниот начин кој постои…

10-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Јавното искажување љубов е нешто што предизвикува непријатност кај сите.

11. Никој не ви замерува што сте лажеле дека сте во врска со член на фамилијата кој е во кома и не може дека е поинаку

11-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Ни малку не е шармантно, нити вистинито.

12. Кога поставувате рок и личноста се појавува точно навреме…

12-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Драги дами и господа, ова го има само во Холивуд!

13. Кога останувате бремени и се заљубувате во момчето со кое сте имале „секс за една вечер“…

13-13-momenti-od-romantichnite-komedii-shto-nam-nikogash-nema-da-ni-se-sluchat-kafepauza.mk

Никогаш нема да можете да го пронајдете откако ќе заврши таа магична ноќ, особено не за да му кажете дека сте бремени.

За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзин начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар