1.000 мажи признаваат кое е чувството што никогаш го немаат доживеано

1.000 мажи признаваат кое е чувството што никогаш го немаат доживеано

Порталот за пронаоѓање партнери, Match.com, спровел анкета со цел да ги истражи љубовните животи на повеќе од 5.000 слободни мажи и дошла до изненадувачки, но и прилично песимистички резултати.

Имено, според резултатите вљубеноста е едно од најубавите чувства, но за жал не се случува секому. Љубовта за некои мажи се чини навистина недостижна.

1 000 мажи признаваат кое е чувството што никогаш го немаат доживеано

На испитувањето во кое учествувале повеќе од 5.000 сингл мажи од разни делови од САД, секој 5-ти маж, вкупно 1.000 од испитаните, признале дека никогаш во животот не биле заљубени. Ниту за жените податоците не се баш најоптимистични – 18% од нив признале дека никогаш не почувствувале романтична љубов.

И покрај тоа, многу мажи и понатаму се прилично позитивни кога се работи за љубовта и тоа да ја пронајдат жената на својот живот. Според резултатите од анкетата 95% од мажите веруваат во љубов на прв поглед, а 41% признале дека барем еднаш се имаат заљубено на прв поглед.

Исто така, изненадувачки е и фактот што мажите (од оние кои почувствувале љубов) се заљубуваат почесто од жените. Просечен маж се заљубува 3,7 пати во животот, а жената 2,9 пати. Овој податок може да му се припише на фактот дека жените се помудри кога одбираат во кого да се вљубат.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

  1. Bucko Reply

    Како може мудро да избираш во кого ќе се заљубиш??? Тогаш тоа не е љубов!!!

Остави коментар