Најубавите камени ѕидови кои некогаш сте ги виделе

Уметниците Андреас Кунерт и Наоми Цетел создаваат функционална камена уметност за домови и разни јавни места под името „Античка уметност од камен“.
Датум: 15 јул 2015

Едноставни и креативни начини за декорација на ѕидовите во вашиот дом

Зошто вашите ѕидови да бидат бели кога може да имаат точки?

Што ве ограничува?

„Ограничени сте само од ѕидовите кои сами ги градите.“
Датум: 30 окт 2014
, Автор:

Колоритна инспирација: 20+ одлични идеи за бојадисување на домот

Како што ќе можете да видите од самите слики, во некои од апартманите одредена силна боја е делумно искористена, додека пак кај некои доминира во целиот простор.

Модерни тапети кои ќе им дадат нова димензија на вашиот дом или канцеларија

Овие модерни тапети изработени од компанијата „Vimagio“ можат комплетно да ви го променат домот или канцеларијата.

Бојата на ѕидовите влијае на должината на сонот

Доколку сакате добро да се наспиете, тогаш најдобро е ѕидовите во вашата спална да ги бојадисате во сина боја.

Креативни пораки испишани на градските ѕидови

„Вчера долетав од Лондон. Уште чувствувам болка во рацете.“
Датум: 12 мај 2012
, Автор:

Апартман од 32 квадратни метри со 24 соби

Откако го откупил малиот апартман за 45.000 американски долари, решил во него да ја искористи секоја педа, па го направил овој неверојатен подвиг.

Бизарно сокаче во Калифорнија облепено со изџвакани мастики

Ако сте гадливи и имате чувствителен стомак, тогаш немојте никогаш да влегувате сами во „Bubblegum Alley“...

Планинска куќа која се вклопува во природниот амбиент

Оваа планинска куќа претставува уште еден пример како луксузното и модерното може да коегзистира со природното.

Еко-дом

Како би сакале вашиот дом да биде трансформиран во прекрасен внатрешен зелен лавиринт?

Ѕидови оживеани од креативноста на уметниците

Уличните уметници навистина можат да му дадат живот на она што ќе го допрат. Овие преубави слики собрани од Франција, Шпанија, Германија, Полска, САД, Канада, Русија и од уште неколку земји само ја потврдуваат оваа теза.