Најубавите камени ѕидови кои некогаш сте ги виделе

Уметниците Андреас Кунерт и Наоми Цетел се животни и бизнис парнети. Тие заедно создаваат функционална камена уметност за домови и разни јавни места под името „Античка уметност од камен“. Нивната работа всушност се состои од изработка на ѕидови украсени со камења.

0-Par-gi-izrabotuva-najubavite-kameni-dzidovi-koi-nekogash-ste-gi-videle-kafepauza.mk

„Нашиот заеднички стремеж е да создадеме свети простори, премини и други поврзувачки уметнички дела кои им овозможуваат на нашите клиенти и на гледачите да погледнат од другата страна, кон она што не е видливо за човековите очи, но може однатре да се почувствува.“

Седиштето на фирмата „Античка уметност од камен“ се наоѓа во Ванкувер, Канада. Покрај тоа имаат и онлајн продавница од каде може да се нарачаат печатени изданија од нивната најпопуларна уметност со камења.

1-Par-gi-izrabotuva-najubavite-kameni-dzidovi-koi-nekogash-ste-gi-videle-kafepauza.mk

За авторот
Студент на катедрата за Општа и компаративна книжевност. Голем гурман, обожувач на уметноста и кафехоличар. Секогаш се интересира за нови погледи на светот и затоа има немирен дух. Задолжително наоѓа слободно време кое го поминува со нејзиното домашно милениче и да се напие макар една шолја кафе со пријателките.

Поврзани содржини

Остави коментар