Загатка: Дали можете да ја пронајдете сметката во хаосот на масата?

Ова неуредно биро е натрупано со прибор за пишување, со листови и со калкулатори, а вие треба да пронајдете една сметка меѓу овој хаос.

7 едноставни начини да воведете ред во вашето хаотично секојдневие

Со помош на овие 7 едноставни начини ќе ги исфрлите непотребните нешта од вашиот живот, употребувајќи минималистички пристап.

15 знаци дека сте во тотален хаос

Ако се пронајдете во следниве 15 ситуации, време е да си го средите животот и да му ставите крај на хаосот кој ве спречува да одите напред...

Како едноставната организација може да ви заштеди многу пари?

Сигурно би кажале дека организацијата е досадна или дека попрво би читале факти за пиво. Но, еве што е проблемот: неорганизираноста ве чини многу пари.
Датум: 21 дек 2015

5 техники за справување со хаосот во вашата глава

Дали некогаш чувствувате дека во главата имате хаос кој никако не можете да го смирите? Следниве техники ќе ви помогнат во тоа.

4 видови нереди кои ви го загорчуваат животот

Овие видови нереди влијаат многу негативно на енергијата во домот како и врз вашиот ментален мир.

Фотографка ја доловува реалноста на родителството

Родителството е вежба во контролиран хаос и токму тоа се обидува да го покаже фотографката Даниел Гуентер.

Чудни сообраќајни закони

Кога законодавците ќе ја стават во погон целата своја креативност таа може да резултира со некои навистина чудни решенија, како овие што следуваат.

Научно докажани знаци дека сте лудо заљубени

Веќе некое време сте заедно и сметате дека не може да биде посовршено од што веќе е. Но, дали сте навистина заљубени во него/неа?

Што се случува кога две дечиња си играат со брашно?

Додека една мајка од Америка била во тоалетот, нејзините деца ја претвориле дневната соба во снежно белило. :)

Музички ритам создаден од канцелариски предмети

Филмската компанија Fruit Bonus го создала ова музичко видео, употребувајќи ги интересните звуци кои ги произведуваат разните предмети во нивната канцеларија, како копчиња „on/off“, телефони, звукот од лифтот...
12