Приказни во кои владее искрената љубов

Приказни кои ќе ве преплават со различни емоции и ќе ви ја зголемат желбата за живот.

Како старите класични видеоигри ги добиле имињата?

Некои од нив имаат навистина чудни имиња кои никако не асоцираат на она што нè чека во играта.

Чудни сообраќајни закони

Кога законодавците ќе ја стават во погон целата своја креативност таа може да резултира со некои навистина чудни решенија, како овие што следуваат.

Што ќе се случи ако ја голтнете мастиката?

Дали навистина ќе бидат потребни 7 години за да помине низ вашиот систем за варење? Дали мастиката навистина може да се замота околу срцето и желудникот?

Со кафето против болките во вратот и рамената

Научниците од Универзитетот во Осло дознале дека кофеинот има многу позитивен ефект против болките, па токму затоа е составен дел од апчињата парацетамол и аспирин.

Бил Мареј преку очите на еден негов фан

Ви се допаѓа ли и вам популарниот американски актер? Доколку е така, ѕирнете ги илустрациите на Пол Гил.
Датум: 12 сеп 2012
, Автор: