Најочекуваните филмови со суперхерои за 2020 година

Без разлика дали сакаме да го признаеме тоа или не, жанрот филмови со суперхерои во моментов го достигна својот врв и ги полни киносалите со секое следно остварување.

Јапонски фотограф ги оживува малите верзии на познатите суперхерои

Во неговата работа, ништо не е премногу нереално, па затоа можеме да видиме како хероите на Марвел се сретнуваат дури и со Покемони!

Хороскопските знаци како суперхерои

Карактеристиките на секој хороскопски знак понекогаш наликуваат на супермоќите на фиктивните ликови кои ги гледаме на екраните или во стриповите.

15 цитати од Марвел што ќе ви помогнат да го најдете суперхеројот во себе

Земете ја вашата наметка, бидејќи следниве 15 цитати можеби ќе ви дадат ваш сет супермоќи.

Што прават суперхероите кога не го спасуваат светот?

Давид Куберо, артист од Барселона, започнал интересна серија фотографии во која ни ги покажува суперхероите како сосема обични луѓе, со сосема обичен живот.

Момче прави генијални фотографии со суперхерои

Вајр Хон создава забавни сцени со хероите од Марвел и DC користејќи го само неговиот телефон.

Модерни суперхерои: Кои супермоќи треба да ги поседуваат младите за да преживеат во урбаната џунгла?

Урбаното општество ни наметнува толку брзо темпо на живот што речиси е невозможно да се следи, а да се задржи здравиот разум.

Филм: Одредот на отпишаните (Suicide Squad)

Тајна владина организација ги регрутира најозлогласените негативци за да ги елиминираат натприродните закани во замена за намалување на затворската казна.

5 жени кои преживеале домашно насилство ја покажуваат својата сила преку моќни фотографии

„Колку подолго живеете во насилна околина, толку потешко ќе можете да излезете. Но, никогаш не е предоцна да си одите, дури и ако имате 5 деца.“ – Кристина

5-те најуспешни филмови за суперхерои досега

Во последните 10-15 години, филмовите за суперхерои достигнаа огромен успех и гледаност.

5-те најинспиративни цитати на суперхероите

Мудрите зборови на суперхероите постојат за да нѐ потсетат дека и покрај сите предизвици, животот сепак вреди да се живее.

Филм: Дедпул (Deadpool)

Поранешен специјалист и платеник поминува низ експеримент кој му дава моќи за исцелување и го создава неговото алтер его – Дедпул
12