Тој што спие, не е буден: Урнебесни цитати од легендарниот стрип „Алан Форд“

Сигурно ќе се насмевнете на легендарните цитати од Број 1, Алан Форд, Боб Рок, Сер Оливер, Грунф, Џереми и останатите ликови...

Илустрации кои докажуваат колку е тежок животот на една урбана девојка

Касандра Калин е автор на голем број стрипови кои совршено ги илустрираат непријатните ситуации со кои секојдневно се соочуваат урбаните девојки.

Слатки стрипови ни покажуваат дека љубовта е во малите нешта

Што е љубовта? Таа се крие во малите нешта од секојдневниот живот.
Датум: 09 феб 2016

20 животни лекции кои можеме да ги научиме од мачките

Постојат многу нешта кои ние луѓето можеме да научиме од нашите миленици.
Датум: 14 јан 2016

Ценете го она што го имате: Туѓото ниту е послатко, ниту подобро!

Споредувањето во одредена смисла раѓа љубомора.

Вистината за мачките: Што всушност тие мислат?

Мачките размислуваат со своја глава и ретко го слушаат својот сопственик. А, оваа мачка најдобро ни го доловува целиот нејзин вид на еден трагикомичен начин.

Најголемите стравови на луѓето претворени во комични илустрации

Илустраторот Френ Краус ги замолил луѓето да ги споделат со него нивните најчудни и најбесмислени стравови за да ги претвори во илустрации во вид на кратки стрипчиња.
Датум: 02 јан 2015
, Автор:

Ако сакаш некого…

Љубовните стрипчиња од Zen pencils ни се омилени. Овој пат приказната се однесува на ситуации кога едниот ќе добие добра прилика на друго место во светот, а другиот треба да остане онаму каде што е.
Датум: 09 окт 2014
, Автор:

Што ви прави гледањето премногу телевизија?

Стрипче кое ќе ве потсети на реалната вистина за телевизијата, која е добро понекогаш да нѐ затресе и да нѐ извади од фотелјите во кои удобно чекаме да ни помине животот.
Датум: 25 авг 2014
, Автор:

Еве зошто не треба да се обидувате да ги поправите луѓето

Една љубовна приказна со плишани мечиња...
Датум: 13 јун 2014
, Автор:

Разлики помеѓу животот додека сте сингл и животот во врска

Некои промени си доаѓаат со годините, но голем дел од животните ситуации се менуваат под влијание на заедничкиот живот со партнерот...
Датум: 21 мај 2014
, Автор: