реклами | Кафе пауза

Реклами што порачуваат: Ве молиме не го уништувајте сопствениот живот!

Реклами коишто замолуваат да не се троши животот залудно односно да не се уништува свесно. Погледнете ги внимателно и ќе го разберете предупредувањето.

Тест: Можете ли да одредите кое е точното лого?

Во продолжение можете да го проверите вашето внимание со помош на едноставен тест.

19 социјални реклами кои јасно кажуваат дека ни е потребна промена во овој свет

Понекогаш рекламите се најдобриот начин да се потсетат луѓето зошто е важно да ја заштитиме природата.

Креативни реклами на ескалатори што ќе ве насмеат и ќе ве остават без зборови

Следниве неверојатни реклами на ескалатори дефинитивно ја победиле својата конкуренција!

Зошто социјалните реклами мора да бидат шокантни?

Рекламирањето не е само алатка за продавање. Професионалците можат да ги претворат рекламите во моќен инструмент за информирање и просветлување на општеството.

10 митови во кои веруваме поради моќта на рекламите

Рекламите многу често ја прикриваат вистината со цел да го натераат потрошувачот да го купи производот.

15 креативни билборди ширум светот

За да го привлече вниманието на луѓето, рекламата мора да биде оригинална и добро смислена.

Брилијантни реклами кои ќе ве натераат да погледнете два пати

Единственото нешто што ќе помислите е: „Како не се сетив јас на ова?!“.

Зошто скоро сите рачни часовници во рекламите го покажуваат истото време – 10:09?

Сте забележале ли дека показалките на скоро сите рачни часовници во рекламите покажуваат 10:09 часот, без оглед на брендот, големината или формата?

Реклами за кои требало подобро да размислат пред да ги постават. Резултатот: Урнебесен „фејл“!

Велат дека и лошата реклама е добра реклама ако со неа ги натерате луѓето да зборуваат за вашиот бренд. Но, за сè има граница.
Датум: 09 мај 2015
, Автор:

Дали маркетинг кампањите го поттикнуваат сексизмот?

Ова видео кое мора да го погледнете било направено како школски проект, и воедно одлично ги презентира стереотипите во маркетингот.
Датум: 14 окт 2014
, Автор:

Моќни реклами во борбата со ракот на дојката

Октомври е месец на свеста за ракот на дојката, па по тој повод се приклучуваме на напорите да ја подигнеме свеста, но истовремено и да споделиме неколку креативни реклами кои ја промовираат истата идеја.
Датум: 02 окт 2014
, Автор: