02 октомври 2014 | Кафе пауза

10 знаци дека сте апсолутна Вага во хороскоп

Ако славите роденден помеѓу 23 септември и 22 октомври, сигурно ќе се пронајдете барем во дел од следните 10 карактеристики.
Датум: 02 окт 2014
, Автор:

5 причини за доцнење на менструацијата

Различни заболувања, начинот и квалитетот на животот може да бидат значајни фактори кои го нарушуваат месечниот циклус, но она што е важно е да знаете кога е тоа сосема нормално, а кога треба да се обратите кај вашиот гинеколог.
Датум: 02 окт 2014
, Автор:

Како да се изборите со секој страв кој го имате во себе?

Рускиот психолог Александар Свијаш дава многу ефикасен совет благодарение на кој брзо и лесно можете да го победите секој страв кој ќе ви се појави. Постапката се состои од 3 фази.
Датум: 02 окт 2014
, Автор:

Моќни реклами во борбата со ракот на дојката

Октомври е месец на свеста за ракот на дојката, па по тој повод се приклучуваме на напорите да ја подигнеме свеста, но истовремено и да споделиме неколку креативни реклами кои ја промовираат истата идеја.
Датум: 02 окт 2014
, Автор:

Книга: „Приказна за господин Зомер“ – Патрик Зискинд

Иако за господин Зомер не се знаеше многу, со сигурност можеше да се каже дека во круг од 60 км немаше човек, маж, жена, или дете – па дури ни куче – што не го познаваше господинот Зомер.
Датум: 02 окт 2014
, Автор:

Реалната слика за домашното насилство: 10 најголеми заблуди

Експерти одговараат на најголемите заблуди поврзани со домашното насилство, а вклучуваме и изјава од познатиот американски доктор Фил кој објаснува зошто, иако за нас несфатливо, многумина одбираат да останат во насилен брак.
Датум: 02 окт 2014
, Автор:

Среќните парови кои постојано постираат на Фејсбук и не се толку среќни

Најново истражување покажува дека заљубените постови на ФБ зборуваат повеќе за несигурноста на нивните автори отколку за нивната благосостојба.
Датум: 02 окт 2014
, Автор:

12 работи кои само саркастичните луѓе ги разбираат

Во оваа листа каде ќе се пронајдат сите оние кои го обожаваат сарказмот и го користат како средство за справување со лудостите на општеството.
Датум: 02 окт 2014
, Автор: