Реклами што порачуваат: Ве молиме не го уништувајте сопствениот живот!

Реклами што порачуваат: Ве молиме не го уништувајте сопствениот живот!

Секојдневно сме опкружени со реклами и рекламни кампањи, каде и да се завртиме. Почнувајќи од дома преку ТВ приемниците, Интернетот, па до плакатите и билбордите на улиците кои некогаш знаат да бидат доста креативни и да привлечат внимание. Некои од нив имаат моќна порака и навистина заслужуваат да им се обрне внимание. Во продолжение ви претставуваме такви реклами коишто замолуваат да не се троши животот залудно односно да не се уништува свесно. Погледнете ги внимателно и ќе го разберете предупредувањето.

1. Животот лесно се губи ако се вози под дејство на алкохол

2. Донирањето орган спасува нечиј живот

3. Не ја расипувај својата убавина

4. Дрвјата ни се потребни за да преживееме

5. Не вреди да се биде зависник


Продолжува на втората страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Психолог кој најдобро се изразува преку пишаниот збор. Нејзиниот личен лајтмотив гласи: „Остани своја и поинаква бидејќи само така ќе блеснеш во полн сјај!“

Поврзани содржини

Остави коментар