пијани | Кафе пауза

Вистинските пријатели нема да ви дозволат да возите пијани

За жал, честопати сме сведоци на сообраќајни несреќи предизвикани од пијани возачи.

4 причини коишто покажуваат зошто не треба да возите кога сте пијани

Зошто би го ризикувале својот живот и животот на останатите?

5 човечки работи кои животните ги прават кога се пијани

Дел од широката истражувачка дејност на некои научници е и тоа да проверат како се однесуваат животните кога се пијани.

15 работи кои ги прават само пијаните девојки

Кога девојките пијат, на забавата ѝ нема крај. Тие се гласни, искрени, имаат голема желба да јадат пица и секако, да танцуваат. Прочитајте ги овие 15 работи кои ги прават девојките кога се пијани. Во колку се пронаоѓате?

Како мислите дека изгледате кога сте пијани и како навистина изгледате?

Алкохолот ве прави да изгледате одлично... во вашата глава.
Датум: 02 мај 2014
, Автор:

Слоновите имаат долго памтење, но овие два на ова нема да се сеќаваат

Никој не ги опил намерно, но тие изеле голема количина ферментирани плодови од дрвото марула и ефектот е очигледен – пијани слонови. :)
Датум: 25 апр 2014
, Автор:

Еве зошто не смееш да заспиеш на забава

Кога се оди на забава секогаш треба да почитувате само едно правило, никогаш не треба да си дозволите први да заспиете.

Застрашувачка кампања против возењето во пијана состојба

Кампањите за пиење и возење знаат да бидат моќни во пренесувањето на пораката. Кампањата Think! е и повеќе од моќна. Таа е застрашувачка.
Датум: 10 јун 2013
, Автор:

Пивопијски мудрости

„Кога читав за лошите последици од алкохолот, одлучив да се откажам од… читањето.“ – Хенри Јангмен
Датум: 22 сеп 2012
, Автор:

10 типови луѓе кои ги среќаваме на секоја забава

На забавите секогаш сретнуваме секакви луѓе, почнувајќи од оние со кои одлично си поминуваме и се журкаме, до онакви кои немаат попаметна работа и им го расипуваат расположението на сите останати.