Парадоксот за интелигентните луѓе и нивниот социјален живот

Постојат многу паметни луѓе кои своите знаења ги користат за подобрување на состојбите во односите со другите. Но, за оние кои потешко се снаоѓаат на тоа поле, Шон Купер издвојува четири причини за тоа.

Емотивни портрети на напуштени кучиња

Силни емоции „стиснати“ во неколку фотографии...
Датум: 29 јун 2013
, Автор:

Поезија: Сама на дождот

Подголтнувам. Подлипнувам. Главата исправена. Чадорот благо наведнат. Не сакам никаков контакт со обичните минувачи. Сакам да наврнам, но...
Датум: 04 мар 2013
, Автор:

Како да го преживеете Денот на вљубените ако сте сингл?

Наместо да тагувате што овој Ден на вљубените треба да го поминете сами, прочитајте како да го преживеете без многу мака и со главата горе:

Книга: „Препушти се“ – Сара Десен

„Ако во еден убав приморски град оставите двајца осаменици со безброј слободни летни ноќи, навистина може сешто да се случи...“
Датум: 13 фев 2013
, Автор:

На жените им треба љубов, а на мажите почит?

Дали би можеле љубовта и почитта строго да ги одделиме?
Датум: 29 окт 2012
, Автор:

Пловејќи кон среќата

Приказна за осамено девојче кое живее на грбот на кит кој лета високо на небото. Таа не може да го смени своето место на живеење, а нејзината најголема желба е да пронајде некој кој ќе ù помогне да ја победи својата осаменост.

Илустрирани вистини за животот

Во 2010 година Алекс Нориега поминувал низ некој кризен период на работа, поради што решил да го отвори блогот насловен „Stuff No One Told Me“, како обид да дознае каде греши...

Поезија: Има ли крај?

Повторно истите исцрпувачки мисли кои го окупираат мојот мозок. Повторно истата мелодија според која чука моето срце. Повторно истата тага и меланхолија. Јас сум истата, на истото место, во истото време.
Датум: 07 дек 2011
, Автор:

Џиновската рака во пустината Атакама, Чиле

Раката е симбол на емоции на неправда, осаменост, тага и тортура. Висока е импресивни 11 метри, а составена од метална конструкција и бетон.

Флексибилна перница која ви прави друштво за спиење

За да го реши проблемот со осаменоста, мичигенскиот дизајнер Миа Чинели создала примамлива перница, различна од сите досега, по својот облик и креативната идеја.