осаменост | Кафе пауза - Part 6

Книга: „Норвешка шума“ – Харуки Мураками

Книга за загубата, за лузните на душата кои не закрепнуваат се додека вистинската љубов не не потсети дека можеме да сакаме и со скршено срце.

Како да се развеселите кога се чувствувате осаменo?

Ова се 10 одлични начини да се развеселите самите, а можеби и да откриете некоја нова страст.
Датум: 20 ное 2013
, Автор:

Осаменост – стапица од која има излез

Осаменоста е стапица која бара напор, храброст и верба за да се побегне од неа. А ослободувањето од неа е многу слатко.

Парадоксот за интелигентните луѓе и нивниот социјален живот

Постојат многу паметни луѓе кои своите знаења ги користат за подобрување на состојбите во односите со другите. Но, за оние кои потешко се снаоѓаат на тоа поле, Шон Купер издвојува четири причини за тоа.

Емотивни портрети на напуштени кучиња

Силни емоции „стиснати“ во неколку фотографии...
Датум: 29 јун 2013
, Автор:

Поезија: Сама на дождот

Подголтнувам. Подлипнувам. Главата исправена. Чадорот благо наведнат. Не сакам никаков контакт со обичните минувачи. Сакам да наврнам, но...
Датум: 04 мар 2013
, Автор:

Како да го преживеете Денот на вљубените ако сте сингл?

Наместо да тагувате што овој Ден на вљубените треба да го поминете сами, прочитајте како да го преживеете без многу мака и со главата горе:

Книга: „Препушти се“ – Сара Десен

„Ако во еден убав приморски град оставите двајца осаменици со безброј слободни летни ноќи, навистина може сешто да се случи...“
Датум: 13 фев 2013
, Автор:

На жените им треба љубов, а на мажите почит?

Дали би можеле љубовта и почитта строго да ги одделиме?
Датум: 29 окт 2012
, Автор:

Пловејќи кон среќата

Приказна за осамено девојче кое живее на грбот на кит кој лета високо на небото. Таа не може да го смени своето место на живеење, а нејзината најголема желба е да пронајде некој кој ќе ù помогне да ја победи својата осаменост.

Илустрирани вистини за животот

Во 2010 година Алекс Нориега поминувал низ некој кризен период на работа, поради што решил да го отвори блогот насловен „Stuff No One Told Me“, како обид да дознае каде греши...