осаменост | Кафе пауза - Part 4

90-годишен вдовец споделува топли препораки за борење со осаменоста

Одлично сработено, Дерек! Очекуваме уште многу совети од тебе.

Зошто не треба да се заљубите во моментите кога сте осамени?

Наместо да се заљубите кога сте осамени, заљубете се кога ќе бидете подготвени за тоа, кога ќе имате доверба во себе, кога ќе бидете целосно свои и кога ќе знаете што сакате.

7 знаци дека страдате од хронична осаменост

Социјалните мрежи и телефоните значително ни ја олеснуваат комуникацијата. Па, зошто тогаш 40-50% од луѓето се чувствуваат навистина осамено?

Зошто постојано се чувствувате по малку осамени?

Лекот за осаменоста не е да поминувате повеќе време со други луѓе.

Што треба да направите кога се чувствувате отфрлени и осамени?

Овој метод е за сите оние кои растеле без никој да им каже дека се единствени и посебни и дека е нормално да сонуваат нешта надвор од границите на општествените норми и правила.

Според научниците, осаменоста може да биде исто толку штетна за вашето здравје како и цигарите

Според истражувањата, осаменоста го зголемува ризикот од предвремена смрт и за 26%.

Сингл девојките не се во љубовна врска бидејќи самите го одбрале тоа

Не ги ни отворате пораките на Фејсбук, а единствениот маж кој ви ѕвони на телефон е вашиот татко.

Силните жени никогаш не ја забораваат својата вредност, дури ни кога се осамени

Да се биде сингл е едно ослободително искуство исполнето со авантура, себеоткривање и понекогаш моменти поминати во самотија.

Можеби осаменоста и не е толку лоша

Осаменоста прави да се чувствувате слаби, додека не ве направи силни и речиси ве убива пред да ве врати назад во живот.

Мексиканска илустраторка ни покажува дека живеењето сами може да биде фантастично

Често знаеме да ги сожалуваме тие што живеат сами, но кој вели дека се осамени или несреќни?
Датум: 11 фев 2016

3 совети за вашите миленици да се чувствуваат удобно кога се сами дома

Сосема е природно она непријатно чувство на вина кога излегувате од дома и го оставате вашето крзнено пријателче само.
Датум: 28 јан 2016