минијатури | Кафе пауза

Артист претвора стари џебни часовници во минијатурни светови

Грегори Грозос си поставил цел да докаже дека часовниците можат да направат многу повеќе од покажување на времето

Неверојатна креативност: Свадбен фотограф ги претвора младенците во минијатури

Екачаи Саелоу е тајландски свадбен фотограф кој создава оригинални и многу креативни свадбени фотографии од младенците.

7 мистериозни структури од најмалите светски архитекти

Фотографот Ники Беј патува низ светот и ги истражува џунглите, фотографирајќи ги малите, минијатурни архитектонски мистерии.
Датум: 30 јан 2016

Метални отпадоци претворени во птици, животни и инсекти

Еден уметник од Велс изработува минијатурни птици, животни и инсекти од метални парчиња и отпадоци кои ги наоѓа наоколу.
Датум: 24 дек 2015

Неверојатни уметнички дела изработени од храна

Интересно несекојдневно хоби за изработка на минијатурни ремек дела од овошје и зеленчук...
Датум: 14 дек 2015

Музеј со минијатурни филмски сцени ни покажува како се снимале филмови пред компјутерите

Станува збор за музеј на 5 ката во кој се наоѓаат над 100 минијатурни филмски сцени.

Артист создава неверојатна минијатурна уметност само со своите раце

Овој артист е познат по грнчарските производи со големина од само 2,54 сантиметри.

Подготовка на минијатурна храна во минијатурна кујна со помош на минијатурен прибор

Изгледа дека можеме да додадеме нешто ново на листата на специјалитети по која е позната јапонската кујна.

Мали животни задоволства, минијатурна книга која ќе ве освои

Неверојатно е колку мала е оваа книга и колку вешто е составена.

Минијатурните авантури на еден талентиран фотограф

Фотографот Анил Нуипеин создава прекрасни фотографии во кои ги смалува луѓето, најчесто себеси, и ги поставува во интересни нови ситуации.

Артист го задржува здивот додека креира минијатурни скулптури во дупчињата на игли за шиење

Скулптурирањето е навистина тежок вид уметност, но артистот Вилард Виган од Англија ги одвел работите на сосема ново ниво.

Прекрасни минијатурни уметнички дела исцртани на необични „платна“

Целта на овој артист е да создаваде универзален јазик со помош на неговата уметност.