критикување | Кафе пауза

Кога почнуваме да ги критикуваме другите, се критикуваме и себеси!

Сè што ве нервира кај другите луѓе е само проекција на вашите лични нерешени внатрешни проблеми“ - Буда

Ако вашиот партнер ве критикува за некоја од овие 4 работи, тоа е аларм

Ако вашиот партнер ве критикува врз основа на вашиот изглед, семејството, вашите квалитети и вашата кариера - тоа е аларм.

Дознајте кои 4 хороскопски знаци најмногу ги осудуваат луѓето

Постојат неколку хороскопски знаци кои постојано донесуваат избрзани заклучоци за луѓето уште пред да ги запознаат.

8 фрази кои емоционално интелигентните жени никогаш не ги користат во разговорот

Некои фрази влијаат на целокупната комуникација и на разбирањето на вашиот карактер од страна на другите личности.

Негативните луѓе никогаш нема да ви донесат позитивен живот: Ослободете се од нивното влијание!

Никои луѓе сами создаваат невреме, а потоа се лутат кога ќе започне да врне.

10 работи кои сигурно ќе се случат ако премногу го критикувате партнерот

Конструктивната и добронамерна критика е пожелна затоа што советува и информира, но ако претерате со критиките тоа може да почне да ви ги разјадува односите со другите.

Дали знаете да критикувате? А да примите пофалба?

Знаеме да критикуваме, но кога нè критикуваат, тогаш не ни е драго.
Датум: 02 фев 2015
, Автор:

Навики кои можат да ја отрујат секоја врска

Најголемиот проблем кај овие деструктивни однесувања е фактот што тие се толку суптилни што нивните ефекти почнуваат да се чувствуваат дури откако штетата ќе се направи.

18 работи кои жените треба да престанат да си ги прават една на друга

Интересно е дека во споредба со мажите, жените многу почесто коментираат за други жени, во негативна конотација. Во ред е понекогаш да озборуваме, но постојат работи кои едноставно треба да престанеме да си ги правиме една на друга.
Датум: 20 окт 2014
, Автор:

Кажете им „стоп“ на негативните гласови во вашата глава

Дали гласовите во вашата глава ве поттикнуваат и охрабруваат за повеќе?
Датум: 08 апр 2013
, Автор:

Зошто е добро да се фалите себеси

Заборавете на скромноста и срамежливоста – ова се резултатите кои се добиени на најновото истражување кое докажало дека за да успеете во животот...