Ако вашиот партнер ве критикува за некоја од овие 4 работи, тоа е аларм

Ако вашиот партнер ве критикува за некоја од овие 4 работи, тоа е аларм

Ако вашиот партнер ве критикува врз основа на вашиот изглед, семејството, вашите квалитети и вашата кариера – тоа е аларм. Врските, дури и најдобрите, не се секогаш совршени. Честопати, врските се исполнети со расправии и важно е да признаете дека секоја расправија во врската е сосема нормална.

Ако вашиот партнер ве критикува за некоја од овие 4 работи, тоа е аларм

Но, постојат расправии на кои треба да внимавате, особено кога вашиот партнер започнува да ве критикува за одредени работи. Секако, критиката доаѓа во различни форми и не секоја критика е негативна. Но, некои форми на критика може да имаат траен негативен ефект, не само врз врската, туку и врз вас. Откако ќе ги препознаете овие работи, важно е да го процените ефектот што може да го има врз вас и врз вашата врска.

Партнер никогаш не треба да ве критикува поради овие 4 работи:

1. Вашиот изглед

Секоја критика поврзана со изгледот на вашето тело е чувствителна област. На пример: висината, пегите, големите гради, малите гради, струкот, косата, носот, тенот на кожата – за сето тоа се грижите вие самите, но и како ќе му изгледате на некој друг.

Партнерите сакаат да знаат дека се привлечни еден на друг, така што критикувањето на изгледот на партнерот може да има негативен ефект врз целокупниот однос.

2. Вашето семејство

Ако сте со некој кој го критикува вашето семејство: вашите родители, браќа и сестри или деца (ако ги имате), тогаш треба да размислите дали таа личност е добра за вас и како се чувствувате во врска со тоа.

Семејните работи можат да ги комплицираат односите, особено кога со партнерот разговарате за семејните проблеми. Поради тоа, вашиот партнер можеби ќе почне да го критикува вашето семејство, но ако тој ја премине границата, многу е важно да му го кажете тоа.

3. Вашите карактеристики

Вие не можете да го промените начинот на кој сте пораснале и животните искуства што го обликувале тоа што сте вие денес.

Доцните, не сте доволно образовани, имате различна религија или различно потекло – никогаш не треба да го критикувате вашиот партнер за овие работи. Луѓето не можат да го променат минатото, а критикувањето на вашиот партнер за лошото воспитување, за недостигот на образование или за нешто друго ќе влијае негативно врз него.

Кога сметате дека веќе не сакате да го слушате вашиот партнер или кога ќе почнете да избегнувате да ве критикува, време е да преземете акција.

4. Вашата кариера

Ако вашиот партнер сака вашата кариера да изгледа полошо и да ве натера да се чувствувате така, тоа е исто така причина за загриженост.

Многу луѓе се вреднуваат врз основа на тоа колку добро работат и напредуваат во својата кариера, па ако вашиот партнер ве критикува за вашата работа, тоа може да ја наруши неговата самодоверба.

Особено е загрижувачки кога вашиот партнер ќе ви каже дека не сте доволно успешни или дека не заработувате доволно пари.

Вашиот партнер можеби ќе ја критикува вашата кариера ако парите стануваат проблем во врската, особено ако живеете заедно. Тој можеби ќе биде под стрес поради недостатокот на средства, а тоа може да создаде само негативно опкружување за вашата врска.

Прочитајте кои 10 работи партнерот не смее да ги бара од вас или е време да раскинете.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар