Инспиративни пораки на камења шират добрина и позитивност низ светот!

Сега, повеќе од кога било порано... Добрината може да стане сила на поврзување за добро!

Во Јапонија постои музеј со камења кои изгледаат како лица

Од лицето на Искус Христос, па сѐ до Елвис Присли, овој музеј располага со голема колекција на камења.

Матера: Неверојатен италијански град за кој веројатно никогаш не сте чуле

Камените конструкции играат клучна улога во овој напнат дијалог помеѓу човекот и природата, кој кулминира со неверојатна убавина.

Погледнете ги сите нешта кои можат да создадат камења во бубрезите

Погледнете ги следниве причини за камења во бубрезите кои со малку труд би можеле целосно да ги избегнете...

Најубавите камени ѕидови кои некогаш сте ги виделе

Уметниците Андреас Кунерт и Наоми Цетел создаваат функционална камена уметност за домови и разни јавни места под името „Античка уметност од камен“.
Датум: 15 јул 2015

Случајно откриена нова теорија за Стоунхенџ

Многу археолози долго време тврдеа дека камењата Стоунехџ некогаш претставувале полн круг. Сега конечно се откриени докази кои се во прилог на оваа теорија.
Датум: 02 сеп 2014
, Автор:

Камења случајно создадени со наслојување на боите во старите автомобилски фабрики

Овие камења наречени Фордити или Ахати од Детроит, се всушност наслаги од стари бои за автомобили.
Датум: 24 мај 2014
, Автор:

Креации од камења кои ги рушат законите на физиката и си поигруваат со нашата перцепција

Артистот Хиротоши Ито ни ги претставува камењата како необични хумористични креации во кои ќе треба да погледнете два пати за да ги сфатите сосема.
Датум: 21 мај 2014
, Автор:

Обоените пејсажи во Кина Данксија

Магично место кое изгледа како да не е од овој свет.

Уметност која ѝ пркоси на гравитацијата

Неверојатна уметност на балансирање на камењата во природата...

Слатки животинки нацртани на камења

Италијанската артистка Ернестина Галина имала чувство за уметност уште како дете, но бидејќи нејзиното семејство никогаш не ја охрабрило да ги развива нејзините таленти...

Куклица – оживување на старата легенда

Најпознатата легенда за ова место вели дека во дамно минато, на една свадба во селото Куклица се случила огромна трагедија...
Датум: 06 јул 2012
, Автор:
12