искуства | Кафе пауза

Зошто искуствата се повредни од материјалните работи?

Искуствата вредат повеќе од предметите затоа што го менуваат начинот на кој размислувате, на кој го гледате светот и го живеете својот живот!

Откријте ја магијата на патувањето преку овие цитати!

Светот е полн со волшебни места кои чекаат да бидат откриени!

7 жени споделуваат зошто тие ги запросиле нивните партнери

Доколку сте се запрашале дали жените треба да ги запросуваат мажите, не сте единствените.

Неколку жени откриваат како научиле да бидат среќни со нивниот сингл статус

За жал, многу луѓе живеат во заблуда и мислат дека за навистина да бидат среќни потребен им е романтичен партнер.

Можете ли да го промените партнерот: 10 жени ги споделуваат нивните искуства

Одново и одново ни кажуваат дека луѓето не се менуваат. Но понекогаш е навистина тешко да се откажете од идејата дека некој, особено партнерот, можеби ќе се промени.

Полицаец споделува 5 приказни кои покажуваат низ што минуваат овие луѓе секој ден

Да бидете полицаец може да биде една од најтешките професии. Ќе бидете постојано соочени со опасност и воопшто нема да ви биде лесно.

9 искуства за кои никогаш не сте престари

Најдобро е да верувате дека годините навистина се само број и секогаш да го негувате вашето внатрешно дете.

Луѓе ширум целиот свет искусуваат чудни „симптоми“ – дали и вие сте забележале нешто вакво?

Неодамна е предложена идејата дека луѓе од целиот свет чувствуваат чудни нешта и симптоми.

7 чудни паранормални искуства кои секој ги има искусено и нивното значење

Речиси на секој човек му се има случено барем едно нешто што не може да го објасни.

10 факти за кината, коишто дефинитивно ќе ве шокираат

Дознајте ги овие 10 факти за кината, коишто веројатно не сте ги знаеле досега (освен ако некогаш сте работеле во кино).

5 жени откриваат како изгледа вљубувањето

Постои причина што љубовта е тема на многу песни, поеми и романи. Самото чувство е различно за секоја личност, но сепак љубовта е нешто универзално што секој го разбира.

Листа за патување за девојките кои сакаат да излезат од удобната зона

Овие нешта предизвикуваат вистински страв, па повеќето ги избегнуваат. Сепак, дознаваме многу повеќе за светот и самите себеси кога пробуваме нови нешта.