Артист слика на трева со површина од 5.200 метри квадратни, користејќи биоразградлива боја

За прослава на Интернационалниот ден на рециклирањето, францускиот уличен уметник познат како Saype направил инсталација вредна за паметење.

Погледнете го ова неверојатно виножито направено од илјадници разнобојни конци

Станува збор за инсталација изработена од обоени конци кои личат на светлосни зраци што се одбиваат од ѕидовите на затворените простории.

Говорница претворена во јавен аквариум

Допир од природата во урбаната џунгла.

Како да добиеш бесплатно пиво?

Одговорот е многу едноставен...

Артист си поиграл со законите на архитектурата

Ова е надреална инсталација на британскиот артист и проектант Алекс Чинек, на која изгледа како фасадата од тули лоцирана во Маргејт, Англија, да се слизнала надолу.

Ова е најтесната куќа којашто некогаш сте ја виделе

Ходниците, спалната соба, дневната просторија, па дури и тоалетот се „компресирани“ на еден креативен и необичен начин.

Магична прошетка низ облаците

„Cloud Parking“ е магична инсталација која им дава шанса на луѓето да чекорат низ облаците, односно низ густа магла.

Мистичен дожд кој нема да ве намокри

Оваа интерактивна уметност креирана од уметничкото студио „Random International“, им овозможува на посетителите да искусат дожд над главата секогаш кога ќе посакаат, без да се намократ.

Шарениот свет на слатките задоволства

Дуото Пип и Поп користи слатки, играчки, светки, монистри, песок и други предмети во живи бои. Резултатот од нивната работа е во вид на мали шеќерни галаксии кои ги „населуваат“ просториите во кои се инсталирани.
Датум: 21 авг 2012
, Автор:

Ледена куќа инспирирана од глобалното затоплување

Во едно негово интервју тој објаснил дека за овој проект бил инспириран од една ледена бура, на која тој бил сведок додека бил на одмор во Швајцарија...

Шарени чадорчиња кои волшебно лебдат во воздух

Фотографката Патрисија Алмеиде неодамна ги направила овие прекрасни фотографии во текот на разиграната инсталација на чадори, поставена во Агуеда, Португалија.

Прекрасни огромни риби од пластични шишиња

Прекрасната уметничка инсталација која прикажува три огромни риби е поставена на плажата Ботафого во Рио де Жанеиро, Бразил. Скулптурите се направени со цел да го привлечат вниманието на јавноста...
Датум: 02 јул 2012
, Автор:
12