10 октомври 2012 | Кафе пауза

Мистичен дожд кој нема да ве намокри

Оваа интерактивна уметност креирана од уметничкото студио „Random International“, им овозможува на посетителите да искусат дожд над главата секогаш кога ќе посакаат, без да се намократ.

Какви промени ќе му се случат на човекот за 1.000 години?

Прочитајте како научниците за анатомија, сметаат дека ќе изгледа човекот за 1.000 години од сега.

ТВ серија: Елементарно (Elementary)

ТВ серија за познатиот Шерлок Холмс кој во оваа преработка живее во Њујорк, во 21-от век...

Како влијае трчањето за време на менструација и каква храна треба да конзумирате?

Во текот на менструалниот циклус се случуваат хормонски промени кои влијаат на начинот на кој нашите тела функционираат. Жените кои редовно трчаат теба да го знаат ефектот на тренингот за време на менструалниот циклус.
Датум: 10 окт 2012
, Автор:

Фотографии кои спојуваат два века во еден

Необична комбинација на минатото и сегашноста во една фотографија...

Хорор тикви за Ноќта на вештерките

Светот на големо се подготвува за претстојниот „Хеловин“. Со наближувањето на празникот, почна да се буди и креативноста кај уметниците...
Датум: 10 окт 2012
, Автор: