30 јули 2012 | Кафе пауза

Петмина пријатели се фотографираат на секои 5 години во една иста поза

Првата фотографија ја направиле во 1982 година, кога биле 19-годишни момци. Доследни на ветувањето останале цели 30 години.
Датум: 30 јул 2012
, Автор:

Постојат луѓе кои можат да чекорат по вода?

Во врнежливиот период, кога солената пустина е покриена со вода, таа создава неверојатна природна рефлексија, како еден вид џиновско огледало, при што создава илузија...

Автомобил на иднината од Хонда

Mал електричен автомобил со футуристички спортски дизајн...

Највкусната шолја за кафе во светот

Прво го пиете вашето утринско кафе, а потоа... Па, потоа ја јадете шолјата за кафе!

Манжетни во облик на Фејсбук-опцијата „лајк“

Палците нагоре завршија и на манжетни. Предизвик?
Датум: 30 јул 2012
, Автор:

Шарени чадорчиња кои волшебно лебдат во воздух

Фотографката Патрисија Алмеиде неодамна ги направила овие прекрасни фотографии во текот на разиграната инсталација на чадори, поставена во Агуеда, Португалија.