имагинација | Кафе пауза

Уметница креира волшебни мурали за детски соби и ја доловува детската имагинација

Сигурни сме дека овие мурали ќе им се допаднат и на возрасните!

Еден турски уметник создава сцени од соништата што ќе посакате да ги видите и во реалниот живот

Хусеин Шахин. Тој ги подигна границите на возможното преку неговите волшебни дела, и ние навистина сме восхитени од неговата заслепувачка имагинација.

7 неверојатни митови за меморијата кои сигурно не сте ги знаеле

Секој човек има сеќавања. Некои од луѓето велат дека имаат подобра меморија, некои пак се жалат дека потешко запаметуваат имиња, ликови, датуми...

Креативен фотограф создава нови светови со помош на играчки и својата голема имагинација

За да бидете креативни мора да го одржувате во живот детето во себе.
Датум: 22 мар 2016

9 животни поуки кои ги научивме во претшколска возраст

Ах, забавиште. Навраќање на времето кога бевме само палави, весели деца со огромна имагинација и уште поголеми срца, кои трчаат наоколу без никакви грижи.
Датум: 01 фев 2016

Едноминутен тест кој открива интересна тајна за вашиот карактер

Дали некогаш сте биле заинтересирани да откриете колку вашата личност е поводлива?

10 трикови кои ќе ви помогнат во пишувањето книга која вреди да се прочита

Секој може да напише книга, но дури и тогаш потребни му се неколку мали трикови кои ќе му ја олеснат работата.

Колекција од најневеројатните фотографии направени со долга експозиција кои некогаш сте ги виделе

Разновидна галерија која ќе ви ја разгори имагинацијата и ќе ве инспирира и вие да почнете да правите ваков вид фотографии...

Г. Совршен vs. Г. Реален

Можеби вистинската грешка ни е што не знаеме да ја потцртаме таа линија, да ја видиме разликата меѓу совршениот кој го креираме како илузија во нашите глави, и реалниот, оној кој е тука, кој би сторил сè за нас, кој вистински постои...
Датум: 05 јан 2014
, Автор:

Забавни фотографии инспирирани од бујната детска имагинација

Британскиот фотограф Џозеф Форд направил фантастична модна фотосерија инспирирана од детската имагинација, соединувајќи одбрани парчиња облека, со пејзажни фотографии направени од птичја перспектива.

Шеќерна волна

Можеби лекот на сите ни е повторно да ја разбудиме нашата детска имагинација и нескротливата желба за откривање на светот. Да наѕирнеме длабоко во секој од нас и преку нашето его желно за супериорност да го видиме невиниот детски лик кој најмногу се радува на зашеќерено јаболче, шеќер
Датум: 25 авг 2013
, Автор: