Креативен фотограф создава нови светови со помош на играчки и својата голема имагинација

Креативен фотограф создава нови светови со помош на играчки и својата голема имагинација

За да бидете креативни мора да го одржувате во живот детето во себе. Мексиканскиот фотограф Феликс Хернандез Родригез е возрасен човек кој никогаш не престанал со играње. Тој ги создава неговите величествени фотографии со помош на малечки играчки.

Креативен фотограф слика мали играчки со голема имагинација

Феликс вели дека неговите фотографии не се тоа што постои во светот, туку тоа што постои длабоко во него. Фотографот креира магични сцени со помош на секојдневни продукти, како брашно за да имитира снег или чад од цигара за да направи атмосфера. Тој ги комбинира реалните и намалените модели со помош на бујната имагинација и Фотошоп, а исто така користи и макро леќи и техника наречена „сложување на фокусот“, при што се спојуваат повеќе фотографии за да се добие поширок фокус.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Поврзани содржини

Остави коментар