Како изгледа целиот универзум прикажан на една илустрација?

Во споредба со целиот универзум, ние луѓето, како и планетата што ја населуваме, сме навистина мали.

Можете ли да ја најдете вкусната закуска што се разликува од останатите?

Дали вашата моќ за набљудување е доволно развиена за да забележите која од закуските на сликата се разликува од останатите?

Најпознатата оптичка илузија: Што прво ќе видите на неа може многу да каже за вашиот карактер

Не размислувајте. Оддалечете се малку од екранот и погледнете. Што прво забележавте?

Илустрација која ќе ви помогне подобро да ги разберете опциите на вашиот фотоапарат

Ако сте почетник и сакате да ги разберете основите на главните опции што ги нуди вашата нова дигитална играчка, многу ќе ви се допадне илустрацијата на Даниел Питерс.
Датум: 23 апр 2015
, Автор:

Што значи да си доктор на науки?

Размислувате да го продолжите образованието и да се стекнете со докторат? Професорот Мет Мајт од Универзитетот во Јута ја илустрира работата на истражувачите - доктори на науки на многу интересен начин.
Датум: 09 апр 2014
, Автор:

Илустрација на животот

Многупати најдобрите идеи се наједноставни. Таков е и концептот зад овој краток анимиран филм насловен „Floating in my mind“.
Датум: 09 сеп 2013
, Автор:

Кругот на незадоволството во животот

Што и да правиме во животот, секогаш ќе бидеме незадоволни од некој аспект...

Како порано изгледаа социјалните медиуми?

Оваа слика илустрира дека и пред интернетот убаво се живеело. :)

Како правилно се користи ескалатор?

Погледнете ја оваа интересна и корисна илустрација за правилна употреба на ескалаторите. Изработена е од Helen Tseng, за онлајн списанието „Bold Italic“.
Датум: 01 фев 2013
, Автор:

Која карта е вистинска, а која е цртеж?

На прв поглед ќе ви се чини дека гледате две идентчно поткинати карти за играње, но ако подобро се загледате, ќе забележите дека едната од нив е сепак цртеж.
Датум: 03 сеп 2012
, Автор:

Дали е ова доволно за насмевка на твоето лице?

Понекогаш зборовите не мора да бидат кажани, доволна е само една секунда за некој неочекуван момент да успее да биде „фатен“ од нашите очи. Тогаш, забораваме на сè и дозволуваме искрена насмевка да ни го прекрие целиот лик.
Датум: 28 авг 2012
, Автор:

Како изгледаше „Твитер“ во 1991 година?

Ова интересно кратко стрипче во четири едноставни илустрации ќе ви објасни како функционирал „Твитер“ во 1991 година.
12