21 мај 2013 | Кафе пауза

Генијално решение за помалку сообраќајни несреќи

Градот Сиднеј имаше еден голем проблем на кој му најде генијално решение...

Кругот на незадоволството во животот

Што и да правиме во животот, секогаш ќе бидеме незадоволни од некој аспект...

Како да направите здрава пица?

Со мали промени во приготвувањето на традиционалниот рецепт на пицата, таа може да се претвори истовремено и во здрав и во многу вкусен оброк.

Четири совети за здрави гради

Редовниот преглед и секојдневната грижа ќе ви помогнат, вашите гради да бидат во добра форма. Ова се четири совети кои морате редовно да ги практикувате.

5 задолжителни летни парчиња облека

Ова се парчиња облека, кои ќе ги исполнат сите ваши потреби во текот на летото и кои задолжително морате да ги имате.

Моќта на малите ритуали во секојдневниот живот

Без разлика на нивната ирационалност, тие навистина можат да ви послужат како многу позитивна и практична алатка за подобрување на вашиот живот.

Женската чанта содржи повеќе бактерии од тоалет?

Женските чанти содржат повеќе бактерии од еден просечен тоалет, а највалкан предмет во неа е помадата за раце, на која има повеќе бактерии одошто има на веце школката, открива најновото истражување.