04 февруари 2018 | Кафе пауза

4 разлики помеѓу привремената тага и депресијата

Привремената тага ја имаат искусено сите, но важно е да ги знаете знаците кои укажуваат на тоа дека тагата полека се претвора во депресија.

Дали моногамијата е навистина реалистична?

Можеби е тешко да се признае, но речиси секој има размислувано на оваа тема.

3-те хороскопски знаци за кои февруари ќе биде најлош месец

Овој хаос е предизвикан најмногу од соларната еклипса. Но, после овој период следниве хороскопски знаци ќе бидат многу посилни.

Како изгледа целиот универзум прикажан на една илустрација?

Во споредба со целиот универзум, ние луѓето, како и планетата што ја населуваме, сме навистина мали.

Сексот во староста може да ја подобри работата на мозокот

Било направено истражување во кое учествувале 28 мажи и 45 жени на возраст од 50 до 83 години.

Морничави фотографии од Чернобил со инфрацрвен филтер

Инфрацрвените филтри се познати по тоа што им даваат навистина морничав ефект на фотографиите, без разлика што се наоѓа на нив.